Fa'aitiitia le gaosiga o le suau'u

Na lipotia mai e le Saudi Arabian News Agency i le 5th, ma taʻua ai le Matagaluega o Malosiaga a Saudi, o Saudi Arabia o le a faʻalauteleina le faʻaitiitia o le 1 miliona pauna o suauu i le aso e amata mai ia Iulai seia oʻo i le faaiuga o Tesema.

 

E tusa ai ma lipoti, a maeʻa le faʻalauteleina o fua faʻaititia o gaosiga, o le gaosiga o suauʻu a Saudi Arabia i aso uma mai ia Oketopa ia Tesema o le a tusa ma le 9 miliona paelo.I le taimi lava e tasi, o le a faia e Saudi Arabia se iloiloga faalemasina o lenei fua faʻaititia o gaosiga e filifili ai pe faia ni fetuunaiga.

 

O loʻo taʻua i le lipoti o le faʻaitiitiga ofo fua o le 1 miliona paelo o se faʻaitiitiga faʻaopoopo i le gaosiga na faʻasalalau e Saudi Arabia ia Aperila, e faʻatatau i le lagolagoina o "taumafaiga puipuia" a le OPEC + atunuu e aofia ai sui o le OPEC ma atunuu e le o le OPEC e gaosia suauu e tausia. mautu ma paleni i le maketi o suauu faava o malo.

 

I le aso 2 o Aperila, na faʻasalalau ai e Saudi Arabia se faʻaitiitiga i aso uma o le 500000 paelo o le gaosiga o suauʻu amata mai ia Me.I le aso 4 o Iuni, na faasilasila ai e Saudi Arabia ina ua maeʻa le 35th OPEC + fonotaga a le matagaluega o le a faʻaititia le gaosiga o aso uma i se faʻaopoopoga 1 miliona paelo mo le masina ia Iulai.Mulimuli ane, na faʻalauteleina e Saudi Arabia lenei faʻaitiitiga faʻaitiitiga faʻaopoopo faalua seʻia oʻo i le faaiuga o Setema.


Taimi meli: Sep-06-2023